Reflektioner -Nomodaco i Umeå konsthall: Samtal med Sverker Sörlin

I förbindelse med Nomodacos projekt ‘Reflektioner’ i Umeå Konsthall, Väven, 15-19 januari, bjuder gruppen in en rad gäster till samtal. Välkommen till en föreläsning och efterföljande samtal med Sverker Sörlin, idéhistoriker och professor i miljöhistoria.

Sverker Sörlin är författare till boken Antropocen – En essä om människans tidsålder (Weyler förlag, 2017). Boken beskriver och ger perspektiv till den antropocena tidsåldern där människan påverkar planeten permanent.

Det planetära perspektivet har varit en inspirationskälla för Nomodaco de senaste åren och därför är vi väldigt glada att ha Sverker som gäst denna onsdagskväll. Sverker kommer att presentera bokens innehåll och resonera kring klimatpåverkan och andra aspekter i denna nya tidsålder. Härefter följer en kort dialog med Nomodaco och till sist finns tid för frågor och diskussion.

PS: Innan föreläsningen, kl. 16.00-17.00, samtalar Sverker och Nomodacos Tove Skeidsvoll och Carolina Bäckman tillsammans med Katrin Zackrisson Caldeborg och Mats Caldeborg från Konsthall Norra Kvarken omkring konstens roll och potential i en antropocen tid – förbipasserande besökare av konsthallen är varmt välkomna att lyssna med.