Remachine – Jefta van Dinther

Remachine – Jefta van Dinther

Urpremiär!

De tvingas i rörelse av en maskin som de själva har byggt. I det nya verket Remachine formar Jefta van Dinther ett nytt monumentalt ensembleverk, där frågor om människans grundvillkor ställs på sin spets. Har vi skapat ett monster? Låt dig fängslas av detta monumentala ensembleverk med musik av David Kiers och Anna von Hauswolff.

I Remachine ger sig koreografen Jefta van Dinther in i ett spännande samarbete med kompositören och sångerskan Anna von Hausswolff. Remachine är ett verk som utforskar samspelet mellan människan och en mekaniserad omgivning, och skärskådar den konstgjorda värld av teknologi och system som hon skapat åt sig själv – på både gott och ont.

Med Remachine skapar Jefta van Dinther sin egen, högst samtida, tolkning av ett gesamtkunstwerk fullt ut; här blir ljus, ljud, röst, koreografi och scenografi införlivade i en monumental föreställning för stora scener. Vilket utrymme återstår för människan i en hypermekaniserad värld? Hur påverkas den av att befinna sig i en världsapparat som på många sätt är både onådig mot kroppen och samtidigt beroendeframkallande? På scenen gör fem dansare en resa genom tid och rum. De går och roterar i en oändlig meditation över resandet, och för tankarna till disciplin, obeveklighet, omättlighet och sinnets makt över kroppen.

Fredag 1 sep bjuder vi in till dansmingel i foajén från kl 18.00

I samarbete med Umeå Teaterförening