Ringaren i Notre Dame – Skellefteås egenproducerade sommarmusikal!

Sommarens stora musikal!
Årets sommarteater blir en musikal ute på Nordanåområdet i Skellefteå.
Närmare trettio personer på scenen, storlagen musik i en magnifik scenografi och miljö.
Kom och ta del av en underhållande musikalisk föreställning med starka och ännu aktuella budskap om utanförskap i samhället.
Låt musiken, sången, orden och dansen svepa in dig i den värld som är Quasimodos.

Välkomna till ett Paris som sprudlar av liv där vår huvudrollsinnehavare Quasimodo har sin tillvaro som klockringare i den stora katedralen Notre Dame! ”Ringaren i Notre Dame” är en av 1800-talets allra mest fascinerande berättelser och den franske författaren Victor Hugos mest kända verk. Historien utspelar sig i slutet av 1460-talet, då en ström av romer på vandring når fram till Paris för att söka sig mat för dagen och ett liv bland stadens invånare.
Förutom Quasimodo och den romska flickan Esmeralda finns här ett färgstarkt galleri av poeter, borgare, präster, munkar, soldater, tiggare och adel och inte minst Notre Dames ärkebiskop Frollo.
Den 13 juni intar den 27 man starka ensemblen vår stora, specialbyggda scen i det vackra Nordanå mitt i Skellefteå. Kom och ta del av en underhållande musikalisk föreställning med starka och ännu aktuella budskap.
Låt musiken, sången, orden och dansens svepa in dig i den värld som är Quasimodos. vi tror att du kommer att känna dig både inspirerad och vederkvickt!

Premiär i Skellefteå 13/6!

Av: Viktor Hugo
Manus: Fransesca Quartey
Regi: Eva Gröndahl
Scenografi och kostym: Yvonne Ericsson
Sångtexter: Bim Wikström
Musik: P-O Nilsson
Koreografi: Camilo Ge Bresky
Mask: Evalena Jönsson Lunde
Skådespelare: Sarah Appelberg, Knut-Sigurd Bygland, Rasmus Dahlstedt, Joseph Vila Garcia, Göran Hansson, Mikael Lindgren, Elin Ström.
Amatötetaterskådespelare: Malin Andersson, Judith Bahta, Edward Bergqvist, Ove Forsman, Johan Hellgren, Thomas Holmström, Erik Hultqvist, Karin Häggmark, Ella Hällgren, Fredrik Johansson, Anneli Lindgren, Susanne Lohman, Amandreas Norman, Maria Pettersson, Jasmine Ravaghi, Susanne Sundqvist-Bergkvist, Isabell Söderlund, Roger Wikström, Janna Åström