RULE – Unruly Gang

RULE – Unruly Gang

I föreställningen RULE drabbar dansare från hela världen samman för att dela sin kärlek till dancehall. Med inte mindre än åtta handplockade dansare presenteras dancehallscenens crème de la crème. Till ett medryckande soundtrack och med obeveklig attityd serverar Unruly Gang en korsning mellan dancehall och afro, och med kompromisslös energi och råa moves möter vi tablåer av explosivt storslagen dans. Låt kvällens vibe följa dig till gryningen.

Kingston, Jamaica, viadukten vid Spanish Town Road. Tisdagsnatten har hunnit övergå i soluppgång, men ännu dånar det ur högtalarna som står stackade på varandra. Volymen maxas ur festens massiva soundsystem och de svettdränkta kropparna tar åter sats för dans.Dancehall må ha växt fram på Kingstons gator men idag är uttrycket inte bara outdoor partys, utan även en global rörelse.

Dansgruppen Unruly Gang grundades 2013 av Imenella Mohamed, Rut Roos och Nathalie Salomonsson. Det dröjde inte länge till de växte till ett danskollektiv med stor mångsidighet och starka individer. Tillsammans representerar de dansstilar som dancehall, hiphop, afro, samtida dans och vogue.

Unruly Gang ligger bakom några av Sveriges första scenproduktioner för dancehall och har spelat på bland annat Dansens hus och Kulturhuset Vällingby Stadsteater. 2019 åkte gruppen på en tremånaders turné med Riksteatern.

Kvällen avslutas med DJ och dansgolv inne på Elektra!

Välkomna på introduktion kl 19.30 i foajén.

Föreställningen presenteras genom Dansnät Sverige