Seniorvimmel i Väven

Välkommen till seniorvimmel på plan 4 i Väven. Det blir en eftermiddag fylld av inspiration, framtidstro och trevliga möten. Träffa politiker och tjänstepersoner, lyssna på korta föreläsningar och lär er mer om nya digitala lösningar.

Framtidens äldreomsorg
Politiker och tjänstepersoner berättar om nybyggnationer, visioner och nya digitala lösningar. Äldreplanen lanseras och vid entrén bjuds du på alkoholfri cider och snacks.

Guldkant på livet
Lyssna på korta föreläsningar och få tips på hur du kan förgylla ditt seniorliv genom motion, kultur, träffa nya och gamla vänner, hjälpa andra eller lära dig mer om den nya teknikens möjligheter. Föreläsarna finns även på plats som utställare och berättar gärna mer om sitt ämne.

Digitala lösningar
Leverantörer av digitala lösningar visar GPSklocka, smartphone anpassad för äldre, digitala lås, medicinrobot, artificiell intelligens i ett armband som larmar om du faller, trygghetskamera, VR-glasögon samt visning av bibliotekets e-tjänster.

Föreläsningar livesänds
Föreläsningarna som handlar om framtidens äldreomsorg livesänds så att fler får möjlighet att lyssna.

Mer information:
umea.se/seniorvimmel
Jeanette Eriksson, sekreterare,
090-16 18 08,
jeanette.eriksson@umea.se.

Utställare: Frivilligcentralen, Kultur för seniorer, Fritid, träffpunkter, stöd till anhöriga,
minoritetsarbetet, måltidsservice, socialtjänstens mottagningsenhet, biståndshandläggare från äldreomsorgens myndighetsutövning. Provsmaka den mat som lagas av kommunens egna matleverantör Måltidsservice.