Shirley Valentine

Livet har gått Shirley Valentine förbi. Hemma i köket steker hon potatis och lök till sin man. Barnen har flyttat hemifrån liksom kärleken.

Plötsligt bjuder hennes väninna med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. Hon packar väskan i hemlighet. Kan hon bli någon annan i medelhavsbris och sammetsmjuk natt?

Det var just i Grekland under semestern som regissören Edvard af Sillén fastnade för den brittiska hemmafrun i övre medelåldern. Han hade sina misstankar om att ”Shirley Valentine” inte skulle ha åldrats väl – Willy Rusell skrev monologen 1986. Men där hade han fel. Under den grekiska solen mötte han ett manus som pendlar mellan komik, nästan stand up, och tungt drama. Han ömsom grät och ömsom skrattade på stranden.

I ”Shirley Valentine” är det folkkära Maria Lundqvist som står på scenen. Hon berättar att hennes hjärta bultade och att kroppen svettades när hon fick frågan om att göra Shirley Valentine.
– Jag tror att publiken kommer att kunna känna igen sig i den här otroliga längtan, i det svåra att våga och fnittret, det goa i att faktiskt ge sig hän och se att vad fasen, vi kan, vi måste våga, säger Maria Lundqvist.

Biljettsläpp 28 augusti!