Silvana Imam

Alltid högaktuella Silvana Imam gästar Umeå under sin Sverigeturné. Med sig i bagaget har hon givetvis nya albumet Helig Moder. Se henne live på Vävenscenen!

Silvana Imam utnämndes redan 2015 till ”Årets textförfattare” på Musikförläggarnas pris. I januari 2016 vann hon P3 Gulds pris Guldmicken som årets bästa liveakt. Imam blev också Grammisnominerad i kategorierna Årets artist (vilket hon vann), Årets hiphop/soul, Årets textförfattare och Årets musikvideo (”Zon”) vid Grammisgalan 2016. Hennes förra album genererade Grammisnomineringar, Gaffapriser två gånger om och årets liveakt på Manifestgalan både 2015 och 2017.

Nu följer hon upp succén med sitt nya album HELIG MODER. Den 15 februari 2019 släpps albumet och den 30 mars intar hon Vävenscenen i Umeå för en oförglömlig kväll. Med sig som support har hon hiphop-kollektivet Ladieslovehiphop.

Åldersgräns 13 år

Silvana om låten HELIG MODER:
”Jag hörde beatet och började nynna ’jag ser ljuset ser ljuset där i slutet i slutet’ och ville bygga en hel värld runt de orden. Det var de lyckligaste raderna jag någonsin skrivit. Och de sorgligaste. Det här är sprickan i mörkret och ljuset i slutet som inte är slutet, utan en början. Det här är livet och döden och känslor som ryms däremellan.”