16 feb

Skapande lördag! – Rytmik, dans, lek och ateljé för barn och bebisar!

Lördag 16 februari blir det en dans- och rytmikworkshop. Nycklarna är borta! Vi letar, spejar och provar om nyckeln kan vrida sig, växa och dansa iväg Passar barn 4–8 år. I ateljén blir det bäbismåleri för barn 0–2 år. Du kan också prova afrikansk dans, och trummor med Didier, leka i vårt sagorum eller klä ut dig i vår teatergarderob. I stora salen blir det lek och spel. Gratisbiljetter till föreställning, dans och ateljé delas ut från 12.00.

Kulturprogramet 16 Februari: ”Dansa en bok på finska och svenska” Nycklarna är borta! Vi letar, spejar och provar om nyckeln kan vrida sig, växa och dansa iväg. Den finns hos någon av alla grannarna i ett högt hus. Vi besöker dom och dansar vad vi ser eller hur vi tror att de känner sig. Vi avslutar med en ringdans på både svenska och finska när vi till slut hittat nyckeln! Denna dansworkshop baseras på boken Nyckelknipan/Avain hukassa av Sanna Mander och leds av rytmikpedagogen Ulrika Karlsson på en blandning av svenska och finska. Ges vid två tillfällen, kl. 12.30 och 14.00 i Svarta lådan. För barn 4–8 år.

Dans: Start Ca 13.15. Dans för stora och små med Didier Blekou. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12.00!

Trummor: Prova på trummor med Didier! Vi testar något nytt denna lördag, nämligen trummor! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12.00!

Skapa i ateljén: Da da da! -Bäbismåleri för barn 0–2 år. Prova på att måla, smeta och smaka våra bärbaserade färger. Två pass (12.15 +13.15) med begränsat antal deltagare. OBS biljett krävs, biljetter delas ut gratis från kl 12.00.
Kl. 14.00 öppnar vi upp ateljén för alla åldrar. Prova på oljepastell och blockfärger.

Teatergarderoben: Ett rum fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.

Sagorummet: Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.

Lek och spel: Spela spel, prova på mjukbowling, rocka rock-ring eller spela ett jätte-jenga!

Café hamnen: Öppnar redan kl. 11.30. Här finns det möjlighet att köpa barnvänligt fika och mat! Mjölk och glutenfria alternativ finns alltid.