Skapande lördag – Teater, dans, lek och ateljé för barn

Lördag 16 mars visas föreställningen Sagoväskan bruse. En föreställning där barnen får vara med och hjälpa trollet få det han alltid längtat efter, nämligen vänner! I ateljén gör vi djur i kostym med hjälp av kollage och torrpastell. Du kan också dansa med Didier, prova på att trumma. Självklart är vår teatergarderob öppen, och denna lördag är Vi unga gycklare på plats och lär ut konster! Gratis!

KULTURPROGRAM 16 MARS: ”Sagoväskan Bruse” I sagoväskan Bruse får barnen vara med och hjälpa trollet få det han alltid längtat efter, nämligen vänner. Utifrån den klassiska sagan har dramapedagogen Matilda Glenge på Kulturcentrum för barn och unga, utvecklat en interaktiv föreställning där barnen blir en stor del i berättelsen, deras tankar och idéer omvandlas till en del i berättandet. Hur är man en bra vän? Och vad kan trollet göra för att bli en? Föreställningen ges vid tre tillfällen, kl. 12:30, 13:30 och 14:300 i Sagorummet. För barn från 3 år.

TRUMMOR: Prova spela Djembetrummor med Didier! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl. 12:00! Start ca 13:15.

DANS: Prova på modern västafrikansk dans, för stora och små med Didier Blekou. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl. 12:00! Start ca 13:30

SKAPA I ATELJÉN: Djur i kostym!
Hur se en giraff ut i klänning? Vi gör kollage med torrpastell och vit gouache. Drop in och öppet för alla åldrar.

TEATERGARDEROBEN: Ett rum fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.
(OBS: Sagorummet är stängt p.g.a.. av föreställning)

LEK OCH SPEL: Lek som en gycklare! Pröva på olika gycklarkonster som jonglera och slå kullerbyttor. Under ledning av medlemmar från föreningen ’Vi unga gycklare’.

CAFÉ HAMNEN: Öppnar redan kl.11:30. Här finns det möjlighet att köpa barnvänligt fika och mat! Mjölk och glutenfria alternativ finns alltid.