Skapande lördag ht 19 960x540

Skapande lördag! – Teater, dans, lek och ateljé för barn!

På lördag visas föreställningen Sagoskåpet med Lule Stassteater. I ateljén kan du skapa och i dramarummet kan du dansa loss! Sagorummet och teatergarderoben är öppna och du kan också prova på att spela djembe-trummor! Kom till Skapande lördag! Alla aktiviteter är gratis!

DAGENS KULTURPROGRAM: Sagoskåpet
Lule Stassteaters sagoskåp är ett magiskt skåp som rymmer berättelser och sagor för alla barn. När skåpet öppnas avslöjas en sagovärld i miniatyr och i skåpets lådor döljer sig många överraskningar! Med sagoskåpet skapar skådespelare Nettan Öhrvall en magisk sagoföreställning med musik och dockor för de minsta barnen under en fantasifull halvtimme!. Ges vid två tillfällen, kl. 12:30 och 14:00 i Svarta lådan. För barn mellan 3 och 6 år.

DANS: Start Ca 13.15. Prova på modern västafrikansk dans med Didier Blekou. Tillsammans får ni röra på kroppen till tonerna av härlig musik! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12.00!

TRUMMOR: Prova spela Djembetrummor med Didier. Vi fyller rummet med rytmer och alla kan vara med! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl. 12.00!

SKAPA I ATELJÉN: I vår stora ateljé får små och stora skapa tillsammans utifrån dagens tema. Här får ni prova på att skapa med olika tekniker och material. Pedagoger finns alltid på plats för att inspirera och hjälpa till.

TEATERGARDEROBEN: Ett rum fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.

SAGORUMMET: Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.

LEK OCH SPEL: Spela spel, prova på mjukbowling, rocka rock-ring eller spela ett jätte-jenga

CAFÉ HAMNEN: Öppnar redan kl. 11.30. Ta en paus och fyll på med energi i vårt barnvänliga café! Här säljs både mat och gofika. Mjölk och glutenfria alternativ finns alltid.