Skapande lördag – Teater, dans, lek och ateljé för barn!

På lördag visas föreställningen ”Vatten” av Profilteatern. I ateljén kan du skapa och i dramarummet kan du dansa loss! Sagorummet och teatergarderoben är öppna och du kan också prova på att spela djembe-trummor! Kom till höstens näst-sista Skapande lördag! Alla aktiviteter är gratis!

DAGENS KULTURPROGRAM: Vatten
Jag heter Havaa. Jag gillar inte vatten. Man blir blöt. Det är otäckt. Jag gillar solen, värmen, sanden och min morfar Lebe. Så börjar berättelsen om Havaa och hennes morfar. Morfar Lebe berättar en dag att han köpt en biljett som ska ta henne till andra sidan av havet. Havaa blir orolig. För att trösta Havaa berättar Lebe en historia om en annan flicka – Nirveli – som också var rädd för vatten. Även hon måste en dag ut på havet. Djupt nere i havet sitter havsguden Ägir, tjurig för att han vuxit fast i ett korallrev och avundsjuk på sina nio döttrar som virvlar runt på havet som vågor. Som sällskap har han Sillen, Maneten och Musslan. Snart ska deras vägar korsas… Med hjälp av dockor, skådespel och berättande ger Jan Karlsson från Profilteatern oss en gripande och humoristisk saga om att plötsligt tvingas växa och lämna allt som är kärt och välbekant bakom sig. Före­ställningen ges kl 12:30 samt kl. 14:00 i Dramarummet. För barn från 5 år. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00.

ANS: Start Ca 13.15. Prova på modern västafrikansk dans med Didier Blekou. Tillsammans får ni röra på kroppen till tonerna av härlig musik! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12.00!

TRUMMOR: Prova spela Djembetrummor med Didier. Vi fyller rummet med rytmer och alla kan vara med! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl. 12.00!

SKAPA I ATELJÉN: I vår stora ateljé får små och stora skapa tillsammans utifrån dagens tema. Här får ni prova på att skapa med olika tekniker och material. Pedagoger finns alltid på plats för att inspirera och hjälpa till.

TEATERGARDEROBEN: Ett rum fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.

SAGORUMMET: Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.

LEK OCH SPEL: Spela spel, prova på mjukbowling, rocka rock-ring eller spela ett jätte-jenga

CAFÉ HAMNEN: Öppnar redan kl. 11.30. Ta en paus och fyll på med energi i vårt barnvänliga café! Här säljs både mat och gofika. Mjölk och glutenfria alternativ finns alltid.