Skapande lördag! – Teater, dans, lek och pyssel för barn!

Välkommen till Skapande lördag! Prova på Sagodans med Balettakademin med inspiration av boken Solägget! I ateljén kan du teckna insekter och vill du röra på dig blir det dans med Didier. Hitta roliga utklädningskläder för stora och små i Teatergarderoben och lek i sagorummet! I fack två kan du leka som en gycklare och blir ni hungriga finns det mat och fika att köpa i caféet!

Program lördag 24 februari:
Dagens biljettaktiviteter: Balettakademin ger Sagodans: Solägget
I Solägget får barnen stifta bekantskap med skogens olika djur och årstidsväxlingar, och följa med ända bort till sollandet! I Sagodansen kliver barnen rakt in i sagan och får både höra sagan muntligt och sedan dansa och leka berättelsen. Sagodansen tränar barnens koncentrationsförmåga och motorik samt stimulerar både fantasi och kreativitet. Föreställningen ges av Balettakademin två tillfällen, kl. 12:30 och 14:00 i Dramarummet. För barn 2–6 år. Gratisbiljetter till båda föreställningarna släpps 12:00. Obs: Begränsat antal biljetter och först till kvarn.

Dans och rörelsepass: Start Ca 13:15. Dans för stora och små med Didier Blekou. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00!

Skapa i ateljén: Stora och små skapar tillsammans mellan kl 12:00 och 14:45. Vem bor i ägget?! Lördag 24 februari gör vi kollage!

Teatergarderoben: Ett fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.

Sagorummet: Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.

Fack två: Spel och lek. Lek som en gycklare! Pröva på att jonglera, slå kullerbyttor, trixa och spexa. På plats finns värdar från föreningen Vi unga gycklare!

Café Hamnen: Öppnar redan kl.11:30. Här finns det möjlighet att köpa fika och mat. Alltid vegetariskt! Mjölk och glutenfria alternativ finns.