Skapande lördag! – Teater, dans, lek och pyssel för barn!

Välkommen till Skapande lördag 17 mars! Profilteatern ger föreställningen ”Vatten” En berättelse om flykt undan krig och om hopp, mod och fantasi. För barn från 4 år. I vårt sagorum finns det plats för lek och teatergarderoben är fylld med utklädningskläder som passar både stora och små! Dansa modern afrikansk dans med Didier eller skapa med pedagogerna i vår vackra ateljé! Gratis och öppet för alla!

Dagens biljettaktiviteter: Profilteatern ger föreställningen Vatten
Jag heter Havaa. Jag gillar inte vatten. Man blir blöt. Det är otäckt. Jag gillar solen, värmen, sanden och min morfar Lebe. Så börjar berättelsen om Havaa och hennes morfar. Morfar Lebe berättar en dag att han köpt en biljett som ska ta henne till andra sidan av havet. Vatten är en saga som rör sig fritt mellan fiktion och krass verklighet. En berättelse om flykt undan krig. Om att plötsligt tvingas växa och lämna allt som är kärt och välbekant bakom sig. Men också om hopp, mod och fantasi. Föreställningen ges av Profilteatern kl. 13:00 i Svarta lådan. För barn från 4 år. (OBS: Vid ett tillfälle) Gratisbiljetter till båda föreställningarna släpps 12:00. Obs: Begränsat antal biljetter och först till kvarn.

Dans och rörelsepass: Start Ca 13:15. Dans för stora och små med Didier Blekou. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00!

Skapa i ateljén: Stora och små skapar tillsammans mellan kl 12:00 och 14:45. Lördagen den 17 mars bygger vi hotell för trädgårdens invånare.

Teatergarderoben: Ett fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.

Sagorummet: Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.

Fack två: Spel och lek. Lek som en gycklare! Pröva på att jonglera, slå kullerbyttor, trixa och spexa. På plats finns värdar från föreningen Vi unga gycklare!

Café Hamnen: Öppnar redan kl.11:30. Här finns det möjlighet att köpa fika och mat. Alltid vegetariskt! Mjölk och glutenfria alternativ finns.