Pressbild-Vatten-liggande-2

Skapande lördag!- Teater, dans, lek och pyssel för barn!

Lördag 10 november är Profilteatern på besök med sin föreställning ”Vatten” som berör frågor om krig flykt och hopp och mod. Passar barn från 5 år. I ateljén inspireras vi av novembermörkret och gör något vi kallar ”negativmålning”. Du kan också dansa med Didier eller leka i vår teatergarderob och i sagorummet! Gratis! Välkommen till årets näst sista Skapande lördag!

KULTURPROGRAM 10 NOVEMBER: Vatten. Jag heter Havaa. Jag gillar inte vatten. Man blir blöt. Det är otäckt. Jag gillar solen, värmen, sanden och min morfar Lebe. Så börjar berättelsen om Havaa och hennes morfar. Morfar Lebe berättar en dag att han köpt en biljett som ska ta henne till andra sidan av havet. Havaa blir orolig. För att trösta Havaa berättar Lebe en historia… ”Vatten” är en saga som rör sig fritt mellan fiktion och krass verklighet. En berättelse om flykt undan krig. Om att plötsligt tvingas växa upp och lämna allt som är kärt och välbekant bakom sig. Men också en saga om hopp, mod och fantasi. Föreställningen ges av Profilteatern vid två tillfällen, kl. 12:30 och 14:00 i Svarta lådan. För barn från 5 år.

DANS: Start Ca 13:15. Dans för stora och små med Didier Blekou. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00!

SKAPA I ATELJÈN: Negativ målning- Vi målar och inspireras av november månads färgskala och skapar roliga och oväntade effekter med tejpade ytor.

TEATERGARDEROBEN: Ett rum fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.

SAGORUMMET: Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.

LEK OCH SPEL: Spela spel, prova på mjukbowling, rocka rock-ring eller spela ett jätte-jenga!

CAFÈ HAMNEN: Öppnar redan kl.11:30. Här finns det möjlighet att köpa barnvänligt fika och mat! Mjölk och glutenfria alternativ finns alltid.

Gratis och öppet för alla! Gratisbiljetter till föreställning och dans släpps när vi öppnar vid 12:00.