Skogen. Ny bok av Anne Sverdrup-Thygeson  – om träd, människor och 25 000 andra arter

Skogen. Ny bok av Anne Sverdrup-Thygeson – om träd, människor och 25 000 andra arter

Anne Sverdrup-Thygeson har skrivit ett flertal kritikerrosade och storsäljande böcker om naturliv bl.a. Insekternas planet. Skogen är en bok om hur kunskapen om naturen och natursyn har förändrats genom generationerna. Om var vi kommer ifrån och var vi står idag.

Genom att väva samman ekologi, historia, politik och kultur till en övergripande berättelse ger Anne Sverdrup -Thygeson oss läsare en inblick i ett djupt fascinerande ekosystem och ger oss en viktig grund för att förstå vilken roll skogen spelar i dagens natur- och klimatkris.
Skogen är en bok om skogsnatur, artmångfald och människor; om spännvidden från det minimala perspektivet av en insekts korta liv som levt i sin helhet under en barkbit till de milsvida vidderna av landskap där vår exploatering av skogar har format kulturer och samhällen under hundratals år.
En bok om överraskande interaktioner och märkliga arter.

onsdag 15 november kl.13.00
Lokal: Tystnad (Folkets Bio) plan 4 Väven
Gratisbiljetter kan hämtas i Vävens kulturreception eller boka via telefon på 090-16 33 10
Biljetter finns också på tickster.se för fribiljett via tickster betalar du 10:- i administrationskostnad.

Anne Sverdrup-Thygeson är professor vid Norges biovetenskapliga universitet i Ås, Norge, samt vetenskaplig rådgivare för Norges Institut for naturforskning. Hon har en doktorsexamen i naturvårdsbiologi och har nu utsetts till skoglig hedersdoktor vid SLU:s fakultet för skogsvetenskap. Boken kommer finnas till försäljning efter samtalet.
Arrangeras av Kultur för seniorer och Umeå stadsbibliotek