Sommarfest – två dagar av ”prova på”

Kickstarta sommarlovet hos oss på Umeå Kulturskola! Måla graffiti, prova på cirkuskonster, spela gitarr, gör en stop-motion film, prova piano och mycket mer! Caféet håller öppet hela dagen och det blir livemusik både ute och inne. Kom till sommarfesten! Och du, missa inte att prova på dans-karaoke!

Gratis och öppet för dig 7-15 år, 17 -18 juni, kl. 13.00 till 19.00

___________________________________________________________________________________________

Sagoparodier i Stop-motion!:
Vad skulle hända om Rödluvan och Vargen blev kära? Om bä bä vita lamm blev en skräckfilm eller tjuren Ferdinand hellre ville sitta vid sitt TV-spel istället för en kork-ek? Fantasin har inga gränser! Kom och skapa din egen parodi på en redan befintlig saga, eller skapa en egen berättelse som du sedan illustrerar genom stop-motion! Vi har materialet och du bestämmer innehållet!

Mat:
I vårt café kan du inte bara avnjuta livemusik där säljs även mat och fika så det går bra att komma hungriga direkt efter fritids! Mjölk- och glutenfria alternativ finns alltid.

Dans-karaoke :
Nästan som karaoke, men i stället för att härma en låt ensam så härmar vi en dans tillsammans!

Prova på cirkuskonster:
Här får du prova på smått och gott från cirkusvärlden! Jonglering, balans och akrobatik! Det finns något för alla typer. Prova, utforska, var kreativ och framförallt – lek!

Graffiti:
Kom och spraya på våra lagliga väggar! På plats finns inte bara sprayburkar i massor, utan även Tobias, Danne och Ahmed och delar med sig av sina bästa tips och trix!

Piano:
Vill du prova på att spela piano? Här har du chansen! Under denna träff får du tillsammans med andra, spela ett par enkla låtar. Till er hjälp har ni Ylva, pianolärare på Musikskolan! Om det finns tid tittar ni på noter och provar på ackord.

Skejt:
Prova på att åka skateboard med Alexander! På plats i skateparken ”Sparken” lånar vi ut brädor. Alla mellan 7–15 är välkomna avsett tidigare erfarenhet! Nybörjare får en introduktion och hjälp att komma i gång och de som redan kan åka kan få tips och råd för att bli ännu bättre!

Gitarr:
Tillsammans i grupp provar vi på att spela gitarr! Det krävs inga förkunskaper men förhoppningsvis kan du efter träffen greppa en gitarr och spela en kortare låt!

Livemusik:
Under sommarfesten har vi livemusik både inne i huset och ute på kajen! Det blir både jazz, klassisk musik och pop och rock!