Sommarlovsbio på Folkets Bio Umeå – gratis bio för grundskoleelever under sommarlovet!

Folkets Bio Umeå erbjuder tillsammans med Umeå kommun gratis bio för alla skollediga barn och unga under sommarlovet! Varje lördag klockan 14:30 visas film för skollediga. Fri entré till visningarna gäller med Händer på lovet-kortet som delas ut till alla grundskoleelever. Övriga besökare till filmerna betalar ordinarie pris 60:-/ biljett.

Sommaren börjar med visningar för de yngsta av Bamse och Dunderklockan och från sista helgen i juli och fram till det att skolan startar igen visas en ny, japansk animefilm, Miraï, min lillasyster!

Om Bamse och dunderklockan:
Ännu ett nytt härligt bioäventyr med Bamse och hans vänner intar biograferna. I denna film återser vi många karaktärer vi mött i de tidigare två filmerna och de tar oss med på ett spännande nytt äventyr både på land och till havs, där våra vänner möter nya typer och utmaningar. I Bamse och Dunderklockan måste Bamse lära sig något viktigt; att bara vara sig själv räcker mycket längre än man tror. Något som även Reinard Räv skulle må bra av att förstå.

Om Miraï, min lillasyster:
En poetisk och tankeväckande saga. En hyllning till barndomen och fantasin. En dag kommer Kuns mor hem med en ny familjemedlem. Den fyraårige pojkens värld förvandlas snabbt och lyckan av att ha fått en lillasyster blir till besvikelse när hon tar all uppmärksamhet. Han vägrar att acceptera Miraï som sin syster. Men allt tar en magisk vändning när han genom en förtrollad trädgård träffar sina äldre släktingar som ”yngre” och tas på flera överraskande äventyr med sin ”äldre” lillasyster från framtiden. Hela hans liv är nu på väg att förändras, och han förstår världen ur en helt ny vinkel.

Program:
Visas 15/6 14:30
BAMSE OCH DUNDERKLOCKAN

(lördag 22/6 stängt Midsommardagen)

Visas 29/6 14:30
BAMSE OCH DUNDERKLOCKAN

Visas 6/7 14:30
BAMSE OCH DUNDERKLOCKAN

Visas 13/7 14:30
BAMSE OCH DUNDERKLOCKAN

Visas 20/7 14:30
BAMSE OCH DUNDERKLOCKAN

Visas 27/7 14:30
MIRAÏ, MIN LILLASYSTER

Visas 3/8 14:30
MIRAÏ, MIN LILLASYSTER

Visas 10/8 14:30
MIRAÏ, MIN LILLASYSTER

Visas 17/8 14:30
MIRAÏ, MIN LILLASYSTER