Sportlov på Kulturcentrum

Titta på teater, skapa i ateljén, lek i vårt sagorum eller klä ut dig i teatergarderoben! Gratis och öppet för alla! Öppet ons–fre 12:00 till 15:00

Kulturcentrum har öppet onsdag, torsdag och fredag på sportlovet. Med inspiration från sagornas värld målar och skapar vi i vår stora ateljé. Kom och prova på olika material och tekniker. Under alla tre dagarna finns det möjlighet att se familjeföreställningen Labra-dabra-torium, en utbrytarshow i laboratoriemiljö med minst tre klädbyten. Föreställningen ges 13:00 onsdag–fredag och passar alla från 5 år. Biljetter till föreställningen släpps från måndag 5 mars och finns att hämta på Kulturcentrum mellan klockan 9–16. Självklart gratis!
Vi öppnar också upp vår teatergarderob där det finns massvis med utklädningskläder för stora och små. I vårt magiska sagorum finns det plats för lek och fantasi och om vädret visar sig från sin bästa sida kommer det finnas en eldstad utanför med möjlighet att grilla korv! Kalla korvar och bröd finns att köpa på plats, (både grillkorv och soyakorv) men självklart kan den som vill ta med egen mat, eller varför inte marshmallows!

Skapande lördag
För er som inte är lediga under veckan finns chansen att besöka våra Skapande lördagar! Varje lördag fram till 24 mars har vi på Kulturcentrum för barn och unga öppet för Umeås alla barnfamiljer!
Likt sportlovet kan du på Skapande lördag skapa i ateljén, klä ut dig i teatergarderoben och leka i sagorummet. Men du kan också prova på modern västafrikansk dans med Didier blir ni hungriga finns det mat och fika att köpa i caféet som öppnar redan 11:30.
Lördag den 3 mars visar Ögonblicksteatern den normkreativa föreställningen ”Älskade familj” för barn från 4 år. Denna lördag kommer även Vi unga gycklare finnas på plats i fack två för de barn som vi prova på cirkus-lek!
Lördagen den 10 mars blir det samiskt tema på Skapande lördag! Elin Teilus ger Biejjvve bájttá- Solen skiner. En interaktiv föreställning där barnen får ta del av vår ursprungsbefolkning. För barn från 3 år.
Biljetter till föreställningarna under Skapande lördag släpps 12:00 samma dag som föreställningen ges. Ladda ner programmet i sin helhet på vår webbsida! www.umea.se/kulturcentrum