Startskott för Umeå400

Startskott för Umeå400

Umeås 400-årsfirande startar redan på nyårsafton. Surfa in på umea400.se/startskottet och fira med oss!

Umeås 400-årsfirande startar redan på nyårsafton. Klockan 14.00 är du och alla du känner välkommen att delta.

På grund av ökad smittspridning i Västerbotten har vi ställt om och flyttat firandet från Rådhustorget till en skärm nära dig. Du hittar till festligheterna via umea400.se/startskottet. Där finns också mer information om hela årets firande.

Tid: Fredag 31 december, klockan 14.00
Plats: umea400.se/startskottet

Vi dukar upp med ett härligt scenprogram för hela familjen. Det levereras sång, musik och humor i en rasande fart av bland andra Frida Johansson, Tora Larsson och Kulturskolan Appendix.

Att fira ett jubileum är så mycket mer än att bara lyfta historien, att blicka framåt är minst lika viktigt. Därför kommer du också att få se tre stycken framtidshälsningar. Och fler ska det bli under året.

Scenprogrammet är kort och gott varierat, precis som vi förväntar oss att Umeås kulturutbud blir under 2022. Det blir startskottet för ett år fyllt av spännande aktiviteter, engagemang och framtidshälsningar.

Varmt välkommen. Vi firar Umeå tillsammans!

Fyrverkerier och klockringning vid tolvslaget

Kyrkklockorna ringer in jubileumsåret vid midnatt, och det nya året firas också in med ett nyårsfyrverkeri. Fyrverkeriet sker i höjd med Öns norra udde och kommer att gå högt upp i luften, för att kunna ses av så många som möjligt.