Stress Utmattning Överträning Hjärntrötthet Utbrändhet!

1998 skrev jag min slutuppsats vid psykologutbildningen utifrån Utbrändhet-Burnout, då ansåg vissa att det inte fanns, idag står vi mitt upp i en sådan verklighet.
Under årens lopp har jag fördjupat mig i såväl mentala delar som leg. psykolog/idrottpsykolog, fysiska aspekter som fysioterapeut inom flera medicinska inriktningar och via multivariat statistisk analys för hälsa-ohälsa. Nu lägger jag ihop det jag sett och för det vidare. /Erika

Varmt välkommen till en söndag med flera perspektiv, erfarenhet och kärnan till hur vi hamnar i olika stressrelaterade tillstånd. Vi genomför ett par MediYogapass (fd medicinsk yoga), föreläsning kring begreppen med dess utveckling och naturligtvis handgripliga förslag till hur du kan föra in vissa gynnsamma övningar, kost och förhållningssätt i din vardag.
Anledningen till att valet för rörelser landat i MediYoga är att det finns integrerat i hälso- och sjukvården som en terapeutisk yogaform och alla som utbildas har en medicinsk utbildning. Vidare pågår flera forskningsanpassade projekt kring alla MediYogans pass ständigt för att säkerställa att rörelserna är trygga samt gör det som utlovas fysiologiskt och mentalt.
Lättlunch ingår med ett rörelsekompendiun.
Erika Strömsten & Liecelott Omma