Svante & Katarina Henryson

Svante & Katarina Henryson

Välkomna till Kafé-Ordenshuset, Skolgatan 48, i Umeå och en fantastisk eftermiddag med fantastiska:
Katarina och Svante Henryson!
De äkta makarna bjuder på en oförglömlig konsert, med musikalisk höjd, sväng och personliga tolkningar av musik inom dom flesta genrer, och även egenskrivet.
De började göra konserter ihop som ett familjeprojekt, när vänner och bekanta önskade musik till olika tillställningar.
Numera är “Sång & cello” flitigt bokade av

Svante Henryson är en svensk kompositör och musiker (cellist, kontrabasist och elbasist) och verksam inom både jazz, klassiskt och hårdrock. Många har hört honom spela i det gripande cellointrot i Uno Svenningssons “Under Ytan”.
Svante började tidigt som elbasist i olika rockgrupper i Umeå. Han studerade kontrabas och komposition vid Ingesunds musikhögskola och Musikaliska Akademien i Prag. Som tonåring blev han medlem i Oslo Filharmoniske Orkester och efter solodebuten blev han orkesterns solokontrabasist. Han har turnerat med så vitt skilda musiker som Yngwie Malmsteen, Elvis Costello, Jon Balke och Anne Sofie von Otter.

Katarina Henryson är kanske mest känd för allmänheten som en av originalmedlemmarna i den internationellt framgångsrika acappellagruppen The Real Group – med turnéer runt hela världen och ett 20-tal album.
Katarina har arbetat i olika konstellationer och musikgenrer, från klassisk musik till jazz och soul. I eget namn har hon bland annat samarbetat med musiker och kompositörer som Roland Pöntinen och maken Svante Henryson. Hon lämnade The Real Group efter 32 år för sitt eget vokala konstnärskap, där hon utforskar rösten bortom genrer och stilar.