The Tallest Man On Earth

Se storheten The Tallest Man On Earth, aktuell med nya albumet Dark Bird Is Home. Och när han nu för första gången tar med ett kompband, har han med sig samma musiker som spelar med Bon Iver.

Med sin fängslande röst, unika texter och karaktäristiska gitarrmelodier har The Tallest Man On Earth trollbundit både recensenter och publik världen över sedan den självbetitlade EP:n släpptes 2006. Den 12 maj släppte han en ny låtskatt – Dark Bird is Home. Efter att ha sålt slut sommarens tre Sverige-spelningar, är vi mäkta glada över att The Tallest Man On Earth även åker på turné i höst, och att ett av de få stoppen görs här i Umeå!

Dark Bird is Home har beskrivits som ett album som inte bara kommer från en tid, ett ställe eller en inspelning. Låtarna och soundet har fångats i olika studios, länder och lador och bär med sig en vädersäkrad kvalité, lite smuts och lite grus.

Med 
Dark Bird is Home är The Tallest Man On Earth som mest personlig och direkt och stundvis djupare och mörkare än någonsin. Men det är också ett album med inslag av nyckfullhet och med en doft av en ny början – med låtar både storslagna och tröstande, som höga träd och vidsträckta landskap.

Live framför han under turnén sina alster tillsammans med en grupp eminenta musiker, nämligen samma musiker som annars spelar med Bon Iver. Det kommer med andra ord att bli en mäktig afton att minnas.

Support: Phil Cook (US)