Kjell Westö affish bild

Umeå Internationella Författarscen presenterar Kjell Westö

Umeå Internationella författarscen inleder hösten med ett samtal mellan författaren Kjell Westö och musikern och journalisten Annika Norlin.

18.00 Litteraturquiz i Fika!, Väven plan1 med Vicky Uhlander och Vera Lynöe
19.00 Kjell Westö samtalar med Annika Norlin. Vävenscenen

”Och jag gick hemåt och tänkte att jag kanske måste skriva en berättelse trots allt. En berättelse inte bara om Stella och Alex och mig och våra föräldrar, utan också om barnen, om Sandi och Amir och Tommi Hjelt. Och jag tänkte att den berättelsen måste bli mycket sannare än de andra berättelserna jag skrivit. För att vi levde i den tid vi levde i. För att det finns mörker, och för att det finns ljus. Och så nästa motvilliga tanke: att i så fall skulle jag också tvingas möta ljuset och mörkret i mig själv.”

Kjell Westös nya roman Den svavelgula himlen spänner från det solblekta 1960-talet till vår mörka tid. Det är en episk Helsingforsskildring om familjeband, kärlek och vänskap, men också en kritisk genomlysning av hur våra drömmar och minnen färgas av kön, klass och tidens gång. Här finns författarskapets alla signum och i romanen hörs ekon från Kjell Westös tidigare verk. Men laddningen är starkare och svärtan djupare än förr.

Kjell Westö (född 1961) är en av de främsta finlandssvenska författarna idag. Han fick sitt genombrott med romanen Drakarna över Helsingfors (1996). Hägring 38 (2013) nominerades till Augustpriset och Finlandiapriset.

Biljetter finns att köpa via Kulturreceptionen, plan 3 Väven, Bokcafé Pilgatan samt biljettforum.se
foto: Marica Rosengård