Umeå konsthall visar Annalena Törnström

Välkomna till utställningen “Girl where do you think you’re going girl” med måleri av Annalena Törnström boende och verksam I Umeå. Den 26 maj till den 11 augusti visar Törnström sina verk I Umeå konsthall, plan 3 i Väven.

Annalena Törnström är född 1950 och har arbetat som konstnär sedan slutet på 80-talet. Hon har sin ateljé i kulturmejeriet i Röbäck Umeå, där hon huvudsakligen arbetar med måleri och grafik. Hon har genom åren haft många utställningar runt om i Sverige och även utanför landet. Genom studier i estetik har hon kommit i kontakt med och utövat performance.

”Umgänget med färgen är både eufori och nära döden upplevelser. Ibland undrar man vem som styr, färgen eller jag. Det här gäller fram till dess jag får paletten klar för mig. Då släpper förtrollningen eller går in i en annan fas. Då gäller det att vara närvarande hela tiden för att kunna bygga mot dom mål som föresvävar mig. I det här projektet har dom ljusa färgklangerna fått dominera och jag har inte kunnat låta bli att smyga in små föreställande element.”

Annalena Törnström