UmeDuo och Anders Widoff på Konsthall Norra Kvarken

UmeDuo ger den 16 juni kl 15.30 en spännande konsert med cello och slagverk i Konsthall Norra Kvarken bland målningar och skulpturer av Anders Widoff. Efter föreställningen bjuds på dryck och tilltugg och efter prat. Plats bokas på katrin@caldeborg.com
Kl 12-15 är det Vernissage och fritt inträde på utställningen Anders Widoff ”Terra Divina” och kl 13.00 Konstsamtal mellan Inge-Bert Täljedal och Anders Widoff. Välkommen!

UmeDuo består av systrarna Erika Öhman, slagverk och Karolina Öhman, cello, födda i Umeå, numera boende i Manchester och Basel. UmeDuo har etablerat sig som en av Sveriges mest eftersökta kammarmusikgrupper och framträder internationellt med sin mångsidiga repertoar. Duon som grundades 2018 har beställt och uruppfört verk av tonsättare från hela världen. 2013 erhöll de ensemblestipendium från Kungliga Musikaliska Akademin och biennalen Ung & Lovande. Den 16 juni ger dom en spännande konsert bland målningar och skulpturer av Anders Widoff.

Anders Widoff arbetar huvudsakligen med måleri, skuptur och objekt. Hans arbeten tar ofta sin utgångspunkt i det vardagliga och förhandenvarande. Här ryms både det märkvärdiga och det storslagna, som i de stora rutiga målningarna från 90-talet som tog sin utgångspunkt i vaxdukarnas enkla abstraktion. I sommarens utställning visar Anders Widoff ett större antal målningar ur en svit kallad ”Terra (Marzano Appio)” Målningarna har sin början i de påtagliga likheterna med det envisa och förgängliga arbetet i en stenig och igenvuxen trädgård i Italien och det dagliga arbetet med måleriet. Anders är född och bosatt i Stockholm och utbildad vid Valand och Kungliga Konsthögskolan.

Program för dagen:
Kl 12-15 Vernissage Anders Widoff. Fritt inträde
Kl 13 Konstsamtal mellan Inge-Bert Täljedal och Anders Widoff
Kl 15.30 Konstföreställning med UmeDuo, systrarna Erika Öhman, slagverk och Karolina Öhman, cello. Kostnad 340 kr/pers, men 290 kr/pers för medlem i Konsthall Norra Kvarkens vänner. Vi bjuder på dryck och tilltugg och efter prat.
Boka plats genom mail till katrin@caldeborg.com eller genom telefon 076-791 36 63

Varmt välkommen!