Upptäck naturen mitt i Umeå

Följ med på en exkursion till Umeås äldsta park och upptäck naturen i din närhet tillsammans med experter. Ett evenemang i anslutning till Jochen Lemperts utställning som just har öppnat på Bildmuseet.

Följ med på en exkursion till Umeås äldsta park och upptäck naturen i din närhet tillsammans med experter. Jägmästaren Sofia Blomquist och Elisabet Andersson, biolog vid Skogsstyrelsen, berättar om betydelsen av natur i tätorten och svarar på dina frågor.

Samling i Bildmuseets reception kl 14:00. Exkursionen är gratis och tar ca 1,5 timme. Den anordnas i samband med utställningen Jochen Lempert / Plötslig vår som öppnas på Bildmuseet fredag 15 juni.

Jochen Lempert (f. 1958, Tyskland) är utbildad biolog och arbetar sedan tidigt 1990-tal som konstnär med svartvitt fotografi som främsta medium. Insekter, havsvågor eller spelet mellan ljus och skugga i ett bladverk; sina motiv observerar han med en blick som är lika mycket forskarens som konstnärens. 2017 tilldelades Lempert det prestigefyllda priset Camera Austria Award for Contemporary Photography. Det här är hans första separatutställning i Norden.

Läs om Jochen Lemperts utställning Plötslig vår:
www.bildmuseet.umu.se/sv/utstaellning/jochen-lempert/31568