Vatten (från 5 år)

Profilteatern ger föreställningen Vatten.

Med hjälp av dockor, skådespel och berättande skapar Jan Karlsson gripande och humoristisk barnteater om att plötsligt tvingas växa och lämna allt som är kärt och välbekant bakom sig.
Jag heter Havaa. Jag gillar inte vatten. Man blir blöt. Det är otäckt. Jag gillar solen, värmen, sanden och min morfar Lebe.

Så börjar berättelsen om Havaa och hennes morfar. Morfar Lebe berättar en dag att han köpt en biljett som ska ta henne till andra sidan av havet. Havaa blir orolig.

För att trösta Havaa berättar Lebe en historia om en annan flicka – Nirveli – som också var rädd för vatten. Även hon måste en dag ut på havet. Djupt nere i havet sitter havsguden Ägir, tjurig för att han vuxit fast i ett korallrev och avundsjuk på sina nio döttrar som virvlar runt på havet som vågor. Som sällskap har han Sillen, Maneten och Musslan. Snart ska deras vägar korsas…

Datum: 1 december
Tid: 14.00
Målgrupp: Från 5 år
Spellängd: 35 minuter
Lokal: Väven, Stadsbiblioteket i Multisalen

Det är gratis men biljett krävs, de finns att hämta i Kulturreceptionen på plan 3 i Väven eller boka på 090-16 33 00 från onsdag 27 november klockan 10.00.