Vernissage Doris Marydotter

Doris Marydotter öppnar sin konstutställning på Tráhppie. Den kommer att hänga till 2 mars. Kom och mingla med konstnärinnan och hör henne berätta om sitt konstnärsskap. Vi bjuder på dryck med tilltugg.

BÖRJA MÅLA …..

Det gjorde jag 2010 hos Ateljé Lligo Matson i Umeå.
Det blev starten för mitt måleri.
Det var då jag kände och upplevde friheten i att måla.
Att få måla fritt, att ha tillgång till en massa akrylfärg fick mig att inse att Jag vågar, Jag kan och Jag vill fortsätta!

Idag har jag min egen ateljé där jag arbetar med färg och dukar för att dela med mig av mina upplevelser, så att betraktaren själv tolkar mina budskap.
Jag hoppas att du ger mina verk lite tid.

Doris Marydotter är född och uppvuxen I Murjek i Jokkmokks kommun. Hon växte upp som nr 5 i en syskonskara på 6. Under uppväxten fanns ständigt sång, musik och konst närvarande. Alla i familjen var musikaliska och konstnärliga. Efter grundskola i Murjek och Vuollerim bar det av till Luleå för frisörutbildning. Intresset för konst och grafiskt uttryck behöll hon och samtidigt som hon blev en mycket populär frisör skissade och tecknade Doris mycket.
Doris jobbade i ca 25 år som frisör i Luleå, Kalix, Stockholm. Mitt i frisörkarriären fick Doris dottern Emma samtidigt som familjen flyttade till Usa ett år och sedan Norge. När Emma vuxit upp flyttade Doris till Vaxholm och jobbade som jämställdhetskonsult I sitt eget företag. Hon och blev kvar där tills Doris och maken flyttade upp till Sörmjöle för några år sedan. Under åren har hon fortsatt gå olika konstkurser för att utveckla sitt sinne för färg, nyans och form. Idag har hon sin egen ateljé hemma där hon utforskar och utvecklar sitt konstnärsskap och delar med sig av sina upplevelser. Som pensionär började Doris jobba på Tráhppie i kaféet.