Vernissage – Livremmar av Ann Salomonson

Ann Salomonson arbetar mest i skinn som hon garvar miljövänligt på Holmön utanför Umeå. I ateljén på Pilgatan syr hon sedan för hand. Stygn för stygn.
I utställningen Livremmar – Gietsaldaga har hon utforskat livremmar och skärp.

Utställningen pågår 3 juni – slutet av augusti

”Jag arbetar mest i skinn som jag garvar på Holmön utanför Umeå. Det är miljövänligt och jag vet var djuren kommer ifrån. I ateljén på Pilgatan syr jag för hand. Stygn för stygn.
I utställningen Livremmar – Gietsaldaga har jag utforskat livremmar och skärp. Ett funktionellt plagg till både vardag och fest. Under arbetet med livremmarna har jag sökt hitta ett spänne, eller fästanordning, som är smart och flexibel och som inte inkräktar på livremmens design. Jag är inte där än men ni kan se mina försök. Materialet är mestadels renskinn men jag har även använt struts, säl, lingarn och tenntråd. De inlagda detaljerna är gjorda med lakaskinn – fiskskinnens Rolls Royce. Jag syr också väskor.
Jag är autodidakt vad gäller slöjdandet men har lärt mig skinngarvning på Bäckedals folkhögskola. Jag fick Västerbottens läns hemslöjdsförenings slöjdstipendium 2014 och har haft utställning på Holmöns båtmuseum och i Petrozavodsk.”
Kontaktuppgifter
Ateljé i Kreativ kollektiv, Pilgatan 13, Umeå
Hemsida –  www.annovahb.se
e-post – ann.salomonson@annova.ac.se
Telefon – +46 (0)70-555 90 44