Vi som bor här

Naturskildraren Martin Emtenäs och musikern Stefan Sundström ger sig ut på årets yvigaste och grönaste turné! Tillsammans borrar de ner sig i myllan för att försöka få svar på vilka vi människor egentligen är.

Utrustade med en stor dos humor och ett knippe nyskrivna låtar tar duon Martin Emtenäs och Stefan Sundström sig an några av samtidens mest aktuella och existentiella frågor. Vad har vi för relation till naturen och varför är den så komplicerad? I den talkshowinspirerad musikföreställningen »Vi som bor här« svingas publiken mellan ytterligheterna: från globala perspektiv på evolutionen till hemliga smultronställen nära inpå husknuten. Showen bygger delvis på insamlade berättelser från de platser där föreställningen ges och från lokala hjältar som brinner för att rädda närmiljön. Kanske dyker det upp exempel på något tillfälle när människa och natur har hamnat på kollisionskurs? Och hur är det att möta en björn under svampplockningen?
Martin Emtenäs har varit programledare för flera omtyckta naturprogram som utspelat sig både i Sverige och runt om i världen. Han är även författare till boken »Upplev Sveriges natur« och med stor kunskap om den svenska floran och faunan undersöker han det unika med varje spelort. Stefan Sundström är låtskrivare och trubadur och har spelat i band som KSMB och Apache. Han har även gett ut ett flertal böcker som »Stefans stora blå: recept för godare fisk, blåare hav och en friskare värld« och »Stefans lilla gröna«, en berättelse om att sura sin mört, gräva sin kompost och odla med mycket kärlek.
»Vi som bor här« är den första föreställningen av sex i Riksteaterns nystartade satsning på temat »Människa och natur«. Under en treårsperiod gör Riksteatern två produktioner årligen om människans kluvna förhållande till naturen.