Visor och grimascher

Visor och grimascher

Vävenscenen | Numrerad salong | Arrangör: MT LIVE

JACK VREESWIJK & BROLLE SJUNGER CORNELIS

Cornelis Vreeswijk – en av våra allra största artister genom tiderna. Få artister har blivit så folkkära som Cornelis. Han berörde, fick oss att skratta, gråta och älska. Den låtskatt som han lämnade efter sig har visat sig leva vidare från generation till generation, och många av hans låtar är mer aktuella än någonsin.

Jack Vreeswijk är sonen som under många år undvek att framföra sin pappas låtar, av rädsla för att bli jämförd med ”sin gamla släkting”. Men rädslan har på senare år förvandlats till stolthet, stolthet över att få vårda och förvalta ett arv som bara han kan föra vidare.

För Brolle har Cornelis och hans låtar alltid varit en stor inspirationskälla.
Så pass stor att han 2005 släppte albumet ”En Stund På Jorden” där han tolkar Cornelis låtar. Albumet blev hyllat av såväl kritiker som publik.

Jack Vreeswijk och Brolle Wallmark. Deras vägar har korsats flera gånger genom åren och alltid har det funnits en önskan om att tillsammans göra en hyllningsförställning till Cornelis. Nu har den äntligen blivit verklighet.

Nu är succén tillbaka! Tillsammans bjuder Jack och Brolle på en föreställning där de tolkar Cornelis stora låtskatt på ett personligt, varmt och kärleksfullt sätt.
Föreställningen ger också en unik inblick i Cornelis liv och bjuder på berättelser om hur låtarna blev till, varför de skrevs och till vem de skrevs.

Medverkande:
Jack Vreeswijk – Gitarr och sång
Brolle – Gitarr, klaviatur, och sång
Love Tholin – Gitarr
Konsertlängd:
2 x 50 minuter

**OBS!**
Genom att köpa biljett till detta evenemang samtycker du till att följa de hälso- och säkerhetsåtgärder som gäller vid tidpunkten för evenemanget, vilket kan inkludera, men inte begränsas till, att bära munskydd och/eller uppvisa bevis på vaccinationsstatus. Uppdatera dig regelbundet på evenemanget och Vävens hemsida då restriktioner och riktlinjer kan komma att ändras.

Observera att du kommer behöva visa ett vaccinationsbevis för att få besöka detta arrangemang.

Krav på vaccinationsbevis gäller från 1/12-21, för alla som är 18 år eller äldre. Undantag görs för de som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig och kan uppvisa intyg på detta.

Vaccinationsbeviset ordnar du enkelt via bland annat www.ehalsomyndigheten.se/

Tänk på att även ta med dig legitimation till evenemanget, och kom i god tid – inpasseringen kan ta längre tid än normalt.