Young Startup Day 2018

En förmiddag full av inspiration, mingel och kontaktskapande! På plats möter du flera inspirerande entreprenörer och i år gästas arrangemanget av Prins Daniel. Lokal: Vävenscenen, ingång vid café Fika.

Nu bjuder vi in dig som redan är en ung entreprenör, funderar på att bli eller vill veta mer till en inspirerande förmiddag där du få lyssna till framgångsrika unga entreprenörer som delar med sig av sina erfarenheter. Tidigare år har entreprenörer som bl a Ida Backlund, Rapunzel of Sweden, Fredrik Wester, Paradox Interactive och Erik och Emilia Lindmark, EoE Glasses, lockat till fulla hus.

Förutom lokala entreprenörer gästas årets event av Prins Daniel tillsammans med entreprenörerna Saeid Esmaeilzadeh (Serendipity Innovations), Gunilla von Platen (Xzakt Kundrelation) och Jonas Nordlander (Avito). Prins Daniels Fellowship är ett samarbete mellan Prins Daniel, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap.

Eventet är kostnadsfritt och vi bjuder på fika.

Välkomna!

Hela programmet:

08.30 Välkomna!
Moderator Maria Olofsson inleder Young Startup Day 2018

08.35 Inspirationsföreläsning med Mattias Matsson
Mattias Matsson är grundare av personaluthyrnings- och rekryteringsföretaget Professionals Nord. Från starten 2015 har företaget haft en enorm tillväxtresa i en hårt konkurrensutsatt bransch. Professionals Nord arbetar för att skapa och bibehålla arbetstillfällen i Norrland och har idag kontor på flera platser. Mattias är även delägare i företaget Resulterna och nystartade One Group. Under Young Startup Day kommer Mattias berätta om sin resa från elitinnebandyspelare till entreprenör.

09.05 Pitch ”Årets Unga Företagare”
Vi avslöjar de tre nominerade företagen till priset Årets Unga Företagare på Umeågalan 2018 som får pitcha på scenen.

09.25 Utdelning Roland Carlssons stipendium
Roland Carlsson stipendiet delas ut till en elev i Västerbotten som drivit UF-företag och syftar till att stärka stipendiatens företagsamhet. Stipendiet går till en elev som i sin kontakt med Ung Företagsamhet har utmärkt sig på ett positivt sätt, är en god förebild och har en personlig företagsamhet.

09.30 Fika och mingel

10.00 Scensamtal med Prins Daniel och medföljande inspiratörer
Att prata om vad det innebär att vara entreprenör och hur man går tillväga för att realisera en affärsidé är viktigt för att få fler unga att göra verklighet av sina entreprenörsdrömmar. Under Young Startup Day kommer Prins Daniel och de deltagande entreprenörerna Saeid Esmaeilzadeh, Gunilla von Platen och Jonas Nordlander att berätta om sina erfarenheter som entreprenörer under ett scensamtal.

11.00 Tack för idag!
Vi summerar och avrundar förmiddagens program.