Zebrafinken

I »Zebrafinken« visar Carlos Romero Cruz vad som händer när självkänslan stängs inne. Genom en självupplevd berättelse tar han reda på vad som krävs för att kunna sträcka ut vingarna och visa vem man egentligen är.

Under sängen ligger Carlos och sjunger för sin burfågel. Han är en sådan som helst inte tar någon plats, som håller sig undan killarna i skolan, med sviktande självkänsla. Scenen är inget undantag. Han är för nervös för att våga sig ut till sin egen föreställning – och rädd för vad publiken ska tycka. Till undsättning rycker den glamourösa och kärleksfulla publikvärden Carnita Molida ut. Hon känner Carlos så väl att hon kan agera stand in och inleder hans show. Publiken kan ju inte komma till teatern i onödan!
Enmansföreställningen »Zebrafinken« är en gripande och aktuell reflektion över skoltidens utanförskap. Här tar Carlos Romero Cruz med varsam hand upp frågor som identitet, utsatthet och en längtan efter att passa in. Genom dragpersonan och sångerskan Carnita Molida skildrar han, med humoristisk och varm ton, sin egen utsatta uppväxt. Det handlar om tonårens skörhet, teaterns fristad och en oförstående vuxenvärld. Carlos Romero Cruz utexaminerades som skådespelare från Stockholms Dramatiska Högskola 2015. Den kritikerrosade monologen »Zebrafinken« var hans slutproduktion och efter studierna har han turnerat med soloföreställningen och spelat på scener som Unga Klara och Uppsala Stadsteater. Som Carnita Molida har Carlos Romero Cruz uppträtt på bland annat Komedifilms festivalen, Stockholm Pride och på Stockholms nattklubbsscen.