Välj kommun här

Umeå Europeiska Filmfestival

Umeå Europeiska Filmfestival

lördag 3 december kl. 12:00 - 23:45

Festivalen visar ett omsorgsfullt urval av aktuell film från europa och norra Sverige tillsammans med mängder av tillhörande arrangemang som kluriga filmquiz, samtal med gästande filmskapare, en oförglömlig sing-along och många andra festligheter! Umeå Europeiska Filmfestival (UEFF) är en årlig filmfestival i Umeå som drivs av den ideella föreningen Folkets Bio Umeå.

Fler datum

Arrangör: Umeå Europeiska Filmfestival

Tevetrampolinen / Från barnteve till samtida konst och litteratur

Tevetrampolinen / Från barnteve till samtida konst och litteratur

lördag 3 december kl. 12:00 - 17:00

Bildmuseets utställning Tevetrampolinen tar sin utgångspunkt i barntelevision från 1965–1985. Konstnärer och författare har skapat nya verk med inspiration från barnprogram som Drutten och krokodilen, Sesam, John Blund och Professor Balthazar.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Filmquiz med Draken Film

Filmquiz med Draken Film

lördag 3 december kl. 18:00 - 19:00

Årets värd för filmquizet under Umeå europeiska filmfestival är ingen mindre än: Draken Film. Draken Film är Sveriges största filmtjänst för kvalitetsfilm och deras filmquiz är fullproppat med nördiga frågor om indiesnackisar och obskyra klassiker.

Arrangör: Umeå Europeiska Filmfestival

Doc Lounge – A Symphony of Noise  + Brenda El Rayes

Doc Lounge – A Symphony of Noise + Brenda El Rayes

lördag 3 december kl. 19:30 - 23:00

Välkommen till en helkväll med Doc Lounge Umeå på Fika! i Väven. Förutom dokumentärfilm bjuder vi på livemusik med Brenda El Rayes. Evenemanget är gratis och ingen föranmälan krävs, men det kan vara bra att vara i god tid för att få plats.

Arrangör: Doc Lounge, Umeå Europeiska Filmfestival

Julgospel med Backen Gospel

söndag 4 december kl. 18:00 - 19:30

Julkonsert med Backen Gospel under ledning av Gustaf Lundell, kapellmästare och Andrea Granstig, dirigent. Erik Wäcklén, gitarr. Johan Wållberg, trummor. Daniel Gabrielsson, elbas.

Arrangör: Backens landsförsamling och Backen Gospel

Lättläst bokcirkel

Lättläst bokcirkel

onsdag 7 december kl. 16:00 - 17:00

Tycker du om att läsa och att prata om det du läst? Välkommen att vara med i vår lättlästa bokcirkel på Umeå stadsbibliotek!

Arrangör: Umeå stadsbibliotek

Kvällsöppet på Curiosum

Kvällsöppet på Curiosum

onsdag 7 december kl. 16:00 - 19:00

Välkommen till Curiosum onsdagar 16-19! Spela spel, se film, upplev utställningar och skapa i Makerspace (ojämna veckor). Fri entré för dig under 20!

Arrangör: Curiosum science center vid Umeå universitet

Promise – tanzmains / Sharon Eyal

Promise – tanzmains / Sharon Eyal

onsdag 7 december kl. 19:00 - 20:00

Koreografen Sharon Eyal har förmågan att locka fram något extraordinärt ur varje dansare. I hennes omisskännliga koreografier kombineras klassisk estetik med elektronisk musik. Hon har närmast nått ikonstatus i dansvärlden och är efterfrågad på scener världen över – nu får Umeå uppleva två av hennes verk i december, Soul chain och Promise. En unik chans för dig som älskar dans, gillar unika upplevelser eller vill känna puls från den stora världen

Arrangör: Norrlandsoperan