Välj kommun här

Hamnstaden Umeå

Hamnstaden Umeå

torsdag 30 juni kl. 11:00 - 17:00

Välkommen till en interaktiv utställning för hela familjen, om livet förr i Umeå. Här får du leka och lära om arbete, familjeliv och nöjen tillsammans med springpojken Per. Prova att arbeta i handelsboden, laga mat i Pers kök, lasta av och på varor på lekbåten Nanna, gå ombord på ångbåten Egil och mycket mera. Tidstypiska kläder finns att låna.

Fler datum

Arrangör: Västerbottens museum

Tipsrunda med Sommarskuggan

Tipsrunda med Sommarskuggan

torsdag 30 juni kl. 13:00 - 16:00

Kom till Tegsbiblioteket under sommarlovet och gå Sommarskuggans tipsrunda. Alla som deltar vinner ett litet pris.

Passa på att upptäcka vår fina barnavdelning med lekbondgård, utklädningskappor, pussel, gosedjur, skaparlådor och massor med läsning för alla åldrar.

Varmt välkomna in till oss i sommar!

Fler datum

Arrangör: Tegsbiblioteket

Drop in-badminton på Badmintonstadion

Drop in-badminton på Badmintonstadion

torsdag 30 juni kl. 16:00 - 19:00

Kom och spela racketsporter på Badmintonstadion under lovet. Alla lovlediga ungdomar med syskon eller kompis kan spela gratis racketsporter hos oss klockan 16.00 till 19.00 under v. 26 till 32. Utrustning finns att låna och instruktörer finns på plats.

Fler datum

Arrangör: IFK Umeå

Dunckers dag

Dunckers dag

tisdag 5 juli kl. 11:00 - 15:00

Den 5 juli år 1809 utspelades ”Affairen i Hörnefors”, en av de sista striderna på svensk mark med finska soldater från den östra halvan av riket Sverige. På årsdagen för slaget den 5 juli uppmärksammas händelsen med följande program, se nedan.

Arrangör: Arrangörerna Detta är ett samarrangemang mellan Försvarsmakten, Hörnefors församling, Stiftelsen Hörnefors Bruk, HIF:s fotboll och Umeå kommun.