Välj kommun här

Konstvandring på stan

Konstvandring på stan

tisdag 17 maj kl. 14:00 - 15:00

Följ med på en vårpromenad och upplev konsten på Umeås gator och torg! Kanske upptäcker du ett konstverk som du inte har sett tidigare, eller får veta något nytt om ett redan bekant verk.

Arrangör: Umeå konsthall

Se och Tala film!

Se och Tala film!

tisdag 17 maj kl. 18:30 - 21:00

Tegs Filmklubb visar film med efterföljande samtal! För att se vilken kvällens film är, se filmklubens facebooksida eller Tegs församlings hemsida.
Plats bokars genom att kommentera aktuell films inlägg på https://www.facebook.com/tegsfilmklubb/. Eller ring 090-299 2922. Plats kan bokas fr.o m veckan innan filmvisningen.
Filmvisningen är kostnadsfri. Fika finns att köpa.

Arrangör: Tegs filmklubb/Tegs församling

Opera: Tartuffe

Opera: Tartuffe

tisdag 17 maj kl. 19:00 - 21:45

Skandinavienpremiär för operan Tartuffe efter Molières komedi om bedragaren som nästlar sig in i en familj som bokstavligen plockas sönder bit för bit under inflytande av en religiös demagog. En roande, upprörande och rörande föreställning i Anne Barslevs regi.

Arrangör: Norrlandsoperan

Årets svenska bilderbok / Vitvivan och Gullsippan

Årets svenska bilderbok / Vitvivan och Gullsippan

onsdag 18 maj kl. 12:00 - 17:00

Vitvivan och Gullsippan av Pija Lindenbaum har utsetts till 2021 års bästa svenska bilderbok och belönas med den nationella utmärkelsen Snöbollen. Utställningen på Bildmuseet visar originalbilderna och skisser till boken och i utställningen kan du även höra henne berätta om hur boken kom till.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Lättläst bokcirkel

Lättläst bokcirkel

onsdag 18 maj kl. 16:00 - 17:00

Vill du öva på att tala svenska? Tycker du om att läsa och att prata om det du läst? Välkommen att vara med i vår lättlästa bokcirkel på Umeå stadsbibliotek!

Arrangör: Umeå stadsbibliotek

Festival!

Festival!

fredag 20 maj kl. 11:00 - 17:00

Välkommen på urfolk- och minoritetsfestival på Gammlia! – En mötesplats och folkfest på Gammlia i dagarna tre för alla åldrar – med föreläsningar, livemusik, utebio, teater, karaoke, marknad, poesi, kaffe vid elden och mycket mer.

Arrangör: Västerbottens museum