Välj kommun här

Tillvaron som klot – Berättelser från konstarkivet

fredag 17 september kl. 09:00 - 18:00

Vilka slags konstverk finns i Umeå kommuns samling och vad berättar de? Vilka konstnärer har skapat verken och från vilken tid? I Umeå konsthalls utställning ”Tillvaron som klot – Berättelser från konstarkivet” får du se ett 50-tal konstverk av 37 olika konstnärer som exempel på samlingens bredd och variation.

Fler datum

Arrangör: Umeå konsthall

Haenyeo – havets kvinnor

fredag 17 september kl. 11:00 - 17:00

På ön Jeju utanför Sydkorea lever dykarkvinnorna haenyeo. Den tusenåriga traditionen är idag listad på UNESCO över mänsklighetens immateriella kulturarv. Välkommen att se en ny utställning på Kvinnohistoriskt museum.

Arrangör: Kvinnohistoriskt museum

Årets svenska bilderbok / Kom dagen, kom natten

fredag 17 september kl. 12:00 - 17:00

Kom dagen, kom natten har utsetts till 2020 års bästa svenska bilderbok och belönats med den nationella utmärkelsen Snöbollen. I samband med prisutdelningen under Littfest presenteras boken i en utställning på Bildmuseet. Här ingår alla bilder ur vinnarboken, och du kan höra Åsa Lind och Emma Virke berätta om hur den kom till.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Bya- och gårdsloppis i Innertavle

lördag 18 september kl. 11:00 - 15:00

Septemberloppis kl. 11-15 vid infarten till 23 gårdar i byn inklusive flera loppisstånd vid Missionshuset. Fikaförsäljning vid vissa gårdar! Varmt välkomna!

Arrangör: Carina Axner med deltagande bybor

Dolce – Make it Sound

lördag 18 september kl. 20:00 - 21:30

Make it Sound och Komet Agency presenterar stolt: Dolce

Du behöver vara 18 år
Biljetterna säljs i numrerad salong men väl på plats är det fri placering som gäller. Har ni tänkt gå i sällskap rekommenderar vi att ni köper biljetterna i samma köp.

För- och efterfest på Gotthards krog!

Arrangör: Make it Sound

Opera på bio – Trubaduren

söndag 19 september kl. 15:00 - 17:30

Hösten går i ryska färger. Met serverar Musorgskijs maffiga opera Boris Godunov, Bolsjoj bjuder på Chatjaturjans episka balett Spartacus och som kronan på verket presenterar Kungliga Operan Tjajkovskijs Svansjön i full prakt. Dessutom Verdis Trubaduren och en nyskriven opera av jazzmusikern Terence Blanchard.

Arrangör: Umeå Folkets Hus, Norrlandsoperans vänner och Umeå Teaterförening

En resa över Östersjön

måndag 20 september kl. 09:00 - 20:00

Välkomna på en resa över Östersjön – och en resa i fantasin. En interaktiv utställning för både stora och små, med tio fantastiska böcker från Finland.

Arrangör: Umeå Stadsbibliotek