Välj kommun här

Tillvaron som klot – Berättelser från konstarkivet

torsdag 23 september kl. 09:00 - 20:00

Vilka slags konstverk finns i Umeå kommuns samling och vad berättar de? Vilka konstnärer har skapat verken och från vilken tid? I Umeå konsthalls utställning ”Tillvaron som klot – Berättelser från konstarkivet” får du se ett 50-tal konstverk av 37 olika konstnärer som exempel på samlingens bredd och variation.

Fler datum

Arrangör: Umeå konsthall

Korsettkriget

torsdag 23 september kl. 11:00 - 17:00

I slutet av 1800-talet hamnade korsetten i centrum för het debatt i Sverige. Ett litet klädesplagg blev en stor politisk fråga. Se utställningen på Kvinnohistoriskt museum!

Fler datum

Arrangör: Kvinnohistoriskt museum

Årets svenska bilderbok / Kom dagen, kom natten

torsdag 23 september kl. 12:00 - 17:00

Kom dagen, kom natten har utsetts till 2020 års bästa svenska bilderbok och belönats med den nationella utmärkelsen Snöbollen. I samband med prisutdelningen under Littfest presenteras boken i en utställning på Bildmuseet. Här ingår alla bilder ur vinnarboken, och du kan höra Åsa Lind och Emma Virke berätta om hur den kom till.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Lunchvisningar i Umeå konsthall

torsdag 23 september kl. 12:30 - 12:45

Umeå konsthalls konstpedagog ger en kort introduktion till utställningen ”Tillvaron som klot – berättelser ur konstarkivet”. I utställningen kan du se verk ur Umeå kommuns konstsamling av Lena Cronqvist, Britta Marakatt-Labba och Torsten Renqvist med flera.

Arrangör: Umeå konsthall

Bebisramsor

torsdag 23 september kl. 13:30 - 13:45

Kom och ramsa med oss och lyssna på de bästa pekböckerna!

Arrangör: Umeå Stadsbibliotek

Konst och skapande för barn 4–15 månader

torsdag 23 september kl. 14:00 - 15:00

Webbföreläsning där Bildmuseets konstpedagog Maria Sundström berättar och ger tips för baby-måleri hemma för barn mellan 4–15 månader. Länk hittar du uppe i högra hörnet när du klickat dig in på evenemanget.

Arrangör: Bildmuseet

Öppen formverkstad

fredag 24 september kl. 13:00 - 14:45

Vi inspireras av utställningen En resa över Östersjön och skapar fantasidjur med collageteknik. Begränsade platser men ingen biljett behövs. Välkommen att skapa med oss!

Arrangör: Väven, Umeå stadsbibliotek