AC AW: Hur mår Umeås livescen?

AC AW: Hur mår Umeås livescen?

AC Live bjuder in till en kväll där du under avslappnade former får träffa andra musiker, artister, arrangörer, eldsjälar och musikföretagare. Och självklart blir det musik, men en artist från länet.

Lokal: Öppna foajéscen, plan1 i Väven
Tid: Tisdag 20 februari, klockan 17.00–20.00

Under våren testar vi på AC Live en ny grej. Några gånger per halvår vill vi samla musiklivet i länet för att diskutera dagsaktuella ämnen för musikbranschen. Vi kallar det för AC AW och det är precis vad det låter som. Ett avslappnat tillfälle att träffa andra musiker, artister, arrangörer, eldsjälar och musikföretagare. Och självklart blir det musik, men en artist från länet.

Något som alltid kommer vara aktuellt när de kommer till musik och arrangemang är hur livescenen fungerar. Vår första aw kommer att kretsa kring det. Förutom livemusik presenterar vi en rykande färsk forskningsrapport om Umeås livemusik och har ett panelsamtal med en riktigt kompetent panel. Välkomna!

Program:

Viktor Hariz är kvällens moderator.
Viktor känns igen från P3-podden Dystopia och som tidigare verksamhetsansvarig för föreningen Verket. Han har spelat i band och ordnat spelningar i Umeå i över 20 års tid.

Kvällens artist är singer/songwritern Nikita Sandgren.
Nikita är ursprungligen från Arvidsjaur men flyttade till Västerbotten och Ånäset för att studera musik och musikproduktion på Umeå universitet. Hennes visor med texter på svenska om allt från inre konflikter och självreflektioner till kärleksbekymmer och orättvisor berör. Hon är i år Västerbottens artist under Livekarusellens riksfestival i Örebro.

Under kvällen presenterar AC Live resultatet av den internationella forskningsrapporten Music Policy Resilience Lab (framtagen av Center for Music Ecosystems) som beskriver Umeå som livemusikstad och hur den kan bli bättre.

Kvällen bjuder på ett spännande panelsamtal om Umeås livescen. Deltagarna är:

🪩 Elin Hellrönn
Elin har en lång erfarenhet som arrangör och som musiker och spelar med Umeåpunkarna The Bombettes. Hon jobbar just nu som programchef på Umeå kommun och har tidigare jobbat med bland annat Umeå internationella jazzfestival och scenkonstfestivalen MADE.

🪩 Victor Lindgren
Victor driver idag filmbolaget Bautafilm och jobbar främst som regissör och manusförfattare. Han har en lång historia i musikumeå både som musiker och arrangör, han var även inblandad i ockupationen av lokstallarna och drev initiativet Bevara Scharinska.

🪩 Mika Svanborg
Mika är verksamhetsledare för projektet AC Live och arrangör på Kulturföreningen Humlan. Hon har varit med och arrangerat många spelningar genom åren och exempelvis festivalerna Umeå Open, Trästockfestivalen och Ditt Kvarter.