Alfred Ruth- om Fermis Filter, en science fiction-thriller om artificiell intelligens

Välkommen till en spännande föreläsning om ett annorlunda bokprojekt, Fermis Filter, första delen i en science fiction trilogi om människan kontra den artificiella intelligensen

Alfred Ruth är journalist, författare och IT-entreprenör, expert inom artificiell intelligens och framtidens utmaningar. De senaste åren har Alfred fördjupat sig i utvecklingen av AI-teknik, och de existentiella frågor som tekniken väcker.
Hösten 2018 debuterar han med En anledning att finnas en science fiction thriller och första delen i trilogin Fermis Filter. Böckerna är baserade på de verkliga och politiska utmaningar vi står inför i vår nära framtid. De undersöker hur artificiell intelligens kommer att påverka vår vardag och vad det innebär att vara människa när datorn blir superintelligent. Det är en berättelse om samhället och människan i en tid när tekniken nått så långt att vi inte längre kan konkurrera med maskinerna om jobben. Genom tre böcker får vi följa Ariels kamp med den kanske största frågan av dem alla: Hur kontrollerar man en maskin som är mer intelligent än oss själva?

Detta arrangemang är en del av c/o Väven – Frankenstein 200 år