Alla gillar skogen

Alla gillar skogen är en inkluderande familjefest med skogen som tema och innehåller underhållande och roliga aktiviteter för alla åldrar.

Alla gillar skogen är en inkluderande familjefest med skogen som tema och innehåller underhållande och roliga aktiviteter för alla åldrar. Syftet är att ung som gammal ska upptäcka vad skogen har att erbjuda för möjligheter. Vi vill att fler ska bli inspirerade och kunna njuta av skogen på flera olika sätt. Det kan vara som rekreationsplats eller en plats att besöka för bland annat motion och återhämtning.
Våra skogar med exempelvis vilt, svamp och bär är en livsmiljö som vi nyttjar på olika sätt. Vi får inte glömma skogens klimatreglerande effekt, luftrening och hur den bidrar till människors mentala och fysiska hälsa. Skogen har också varit och kommer även i framtiden vara viktig som ekonomisk näring.
Det är stor variation på de aktiviteter som kommer att genomföras under eventet t.ex. skapande av träskulpturer med motorsåg, uppvisning och användning av gamla skogsverktyg, pysselaktiviteter för barn, musikalisk underhållning med skogstema, mat och fika med ”trä/skogssmak”, olika aktörer visar vilken betydelse de har för skogen och vad de har att erbjuda för att fler ska ta tillvara skogens alla möjligheter.