Art Friday med julmarknad på Bildmuseet. Live: Fricky

Art Friday med julmarknad på Bildmuseet. Live: Fricky

Välkommen på Art Friday med konst, bar och fri entré på Bildmuseet. Dessutom blir det livespelning av Umeå-sonen Fricky samt konst- och designmarknad. Studenter från Arkitekthögskolan, Designhögskolan och Konsthögskolan vid Umeå universitet säljer egna alster.

_________________________________
ART FRIDAY
LIVE: FRICKY
JULMARKNAD
ÖPPEN WORKSHOP
DJ
FRI ENTRÉ
_________________________________
Fricky svepte in över Sverige som en silkeslen storm med den oemotståndliga debut-EP:n ’Aqua Aura’ (2018). Det följdes av priser, hyllningar av kritiker och över 100 miljoner strömningar. På debutalbumet ’Fricktion’ (2021) så hördes en ny slags eftertänksamhet i text och musik och enligt artisten själv har det beskrivits som en smärtsam kamp för att ta död på den Fricky vi alla lärt känna.

Under våren 2023 återvände Umeå-sonen med ett nytt album som skulle komma att bli återfödelsen. “Horizon Inn” är en helt ny musikalisk resa där vi hör Fricky sväva över en atmosfär som speglar sig i 90-talets drum & bass, indie och trip-hop. Producerat tillsammans med vänner Joel Kiviaho, Magnus
Larsson & Simon Lundgren som tillsammans bildar bandet The Desktoppers.

Genom åren har Fricky kommmit att bli en av landets mest uppskattade liveakter – både på landets festival- och klubbscener.