Bröderna Lejonhjärta

Bröderna Lejonhjärta

En saga om kampen mellan gott och ont, om mod och kärlek. Astrid Lindgrens odödliga Bröderna Lejonhjärta i en ny tolkning av Riksteatern Crea.

Sjuklige Skorpan och hans storebror Jonatan dör alldeles för unga – men döden är inte slutet, utan början på historien. När de lämnar denna värld kommer de till landet Nangijala, till Körsbärsdalen där det är vår och ingen smärta finns. I Nangijala är det ännu lägereldarnas och sagornas tid, och här upplever bröderna storslagna äventyr tillsammans. Men även i landet bortom döden finns mörker, och en ondska som hotar att sluka allt.Tillsammans måste Skorpan och Jonatan hitta modet att kämpa mot tyrannen Tengils förtryck. Och draken Katla, Tengils mest fruktansvärda tjänare, får en skepnad ni
aldrig tidigare skådat.

2023 fyller Astrid Lindgrens alltjämt lika aktuella berättelse 50 år. Riksteatern Crea i samproduktion med Teater Manu uppmärksammar jubiléet med en föreställning spelad både på svenskt teckenspråk och med svenskt tal. En stor ensemble på åtta skådespelare från Sverige och Norge regisseras av Mindy Drapsa, som utlovar ”…en makalös visuell föreställning, med inslag som du aldrig har sett förut.”

Bröderna Lejonhjärta är ett sagolikt skådespel om att våga, även när man känner sig som en liten lort. Våga hoppa, och hoppas.

Föreställningen rekommenderas från 6 år