Craftivism och gerillaslöjd

Craftivism och gerillaslöjd

Välkommen till föreläsning och workshop med Föreningen Gerillaslöjdsfestivalen! Tillsammans får vi både veta mer om hur hantverkande kan vara en aktivistisk handling och skapa budskap med nål(ar) och tråd.

Gerillaslöjdfestivalen har genom textila, offentliga gemenskaphetsverk samlat människor i textila aktioner nationellt och internationellt och är just nu aktuella med Heart of the matter – Matter of the heart (länk till uppropet: Heart of the matter – Matter of the heart – Gerillaslöjdfestivalen (gerillaslojdsfestivalen.se)Länk till annan webbplats. ).

12.00-12:45 ”EN SORTS MJUK REVOLUTION”
Gerillaslöjdsfestivalen berättar om sitt arbete med gerillaslöjd och om hur arbetet med att skapa textila verk tillsammans både samlar och stärker människor.
De lyfter begreppen gerillaslöjd och craftivism och vi får veta mer om deras historia och hur handarbetad aktivism ser ut idag.

13.15-15:45 HEART OF THE MATTER – MATTER OF THE HEART
Under eftermiddagen bjuder vi in till en öppen workshop där man kan bidra till ett pågående gemensamhetsverk. Under några timmar skapar vi tillsammans rutor till projektet Heart of the matter – Matter of the heart.

Inga förkunskaper – vi lär med och av varandra! Visst material kommer att finnas på plats men ta gärna med eget material som du vill virka, sticka, väva eller brodera med. Måttet på rutorna till projektet är 30×30 cm. Hinner du inte bli klar med din ruta på plats går det bra att skicka in den senare.

Medverkande från Gerillaslöjdsfestivalen:
Frida Arnqvist Engström, journalist, författare samt upphovsperson till begreppet gerillaslöjd @kurbitsmedia
Maria Yvell, konstnär och hängiven virkare @virkadygnetrunt
Anna Liv Lidström, ena halvan av slöjdkollektivet StrikkChics @strikkchics