Deckarlördag: Mikael Andersson

Deckarlördag: Mikael Andersson

Välkommen till höstens sista deckarlördag på Umeå stadsbibliotek. Vi får besök av högaktuella Umeåförfattaren Mikael Andersson och bjuder på säsongsbetonade boktips inför den stundande julhelgen.

Författarsamtal med Mikael Andersson
Ett flygplan sprängs i ett bombdåd utanför Umeå. Utredningen av det inträffade leder rakt in i ett cyniskt spel med stormakterna ruvande i kulissen. Hör Mikael Andersson samtala om nyutkomna romanen ”Den som inte finns” med Cecilia Flodström Darvish-Jany.

Mikael Andersson, född 1966 i Umeå, arbetar som överläkare och ögonkirurg. Västerbotten har varit hem åt släkten i många generationer och sedan 2018 har han arbetat på deckare inspirerade av landskapets miljö och historia. Kriminalromanen ”Den som inte finns” är den andra boken i serien Morden i Västerbotten.
Tid: 14.00
Plats: Upplev Multisal, plan 4, Umeå stadsbibliotek

Boktips och fika
Umeå stadsbiblioteks deckarkonnässörer tipsar om sina spänningsfavoriter, att låna och läsa själv eller kanske ge bort i julklapp. Vi bjuder på fika!
Tid: Ca 15.00-15.30
Plats: Upplev Multisal, plan 4, Umeå stadsbibliotek

Vad är Deckarlördag?
Stadsbiblioteket välkomnar höstmörkret med deckartema! Tre lördagar blir det boktips, läsningar och författarmöten med fokus på spänningslitteratur från norra Sverige. För mer information om medverkande och tider, se Mina Bibliotek.