Definitivt 50 – Make it Sound

Tredje gången gillt för klubbkväll med Definitivt 50. Den här gången är det Make it Sound och Kultivation som stolt presenterar: Bror Gunnar Jansson.
Vi kör dessutom en favorit i repris och lovar 50 spänn i entrén, 50 spänn för en liten rullpizza, 50 spänn för en kall dryck och 50 personer i publiken.

>> Bror Gunnar Jansson
2019 var året då Bror Gunnar Jansson slutligen slog igenom här hemma i Sverige. I alla fall enligt Gaffas läsare som röstade fram honom som vinnare av Gaffa-priset i just kategorin ”Årets Genombrott”. Under förra året medverkade han i SVT vid inte mindre än fyra tillfällen (På Spåret, Babel, Kulturnyheterna och Augustifamiljen live). Han släppte också ett album som till stora delar hämtat inspiration från svenska brottsfall, och som blev fjärde bäst säljande vinylen i Sverige när den släpptes. Han turnerade intensivt och gjorde över 90 konserter runt om i världen. Även under 2020 händer det spännande saker kring Bror Gunnar Jansson, bland annat släpps en ny version av ”The Cotton-Eyed Joe” som singel i maj.
True crime i musikform. Det kan en kalla Bror Gunnar Janssons fjärde album ”They Found My Body In A Bag” som centrerar sig kring ett antal olika mordfall med svensk koppling. På så sätt skiljer det sig från hans tidigare album, på vilka han främst gjort låtar utifrån påhittade historier och karaktärer placerade i ett parallellt universum. Även musikaliskt har den nya skivan till viss del ett nytt sound, då han tagit ett steg längre in i grunge och rock’n’roll-doftande mark medan han hållit kvar andra foten i blues och folk-myllan.

18-års åldersgräns.

——

Mer om satsningen Definitivt 50

Minns du det tralliga 90-talet så minns du säkert också samlingsplattorna Definitivt 50 spänn. Plastskivan där svensk punk trängdes för att ge dig en försmak av vad man skulle lyssna lite extra på.

Vi tyckte att det där lät himla smart och tänkte att varför inte återuppliva det, fast på riktigt? Ge Umeåborna en chans att ta del av lite lokalt, punkigt kulturliv så här i rådande corona-tider.

Sagt och gjort – fyra föreningar, fem onsdagar, fullt ös.

Det blir 50 spänn i entrén, 50 spänn för en liten rullpizza, 50 spänn för en kall dryck och 50 personer i publiken. Definitivt 50 helt enkelt!

Planera in fem onsdagar i kalendern och bered dig på att äntligen få gå på spelning! 14 oktober, 28 oktober, 4 november, 2 december och 16 december.

Arrangeras i samarbete med Kulturföreningen Humlan, Out of Step, Make it Sound, Outbreak of evil och Gotthards krog.