Delta i krisberedskapsveckan 2018

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?
Årets landsomfattande krisberedskapsvecka arrangeras från 28 maj till 3 juni. Krisberedskapsveckan ska öka din och alla andra människors medvetenhet om risker och få fler att förbereda sig för att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vi är vana vid. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) skickar även ut broschyren Om krisen eller kriget kommer.

Program för krisberedskapsveckan 28 maj–3 juni:
Informationskampanj
Måndag 28 maj, klockan 11.00–15.00
Umeå, Rådhustorget

Brandförsvar och säkerhet kör fram Gröna Vagnen, bjuder på kaffe och informerar om invånarens roll under en kris. Du får även möjlighet att pröva dina kunskaper i säkerhet inför en samhällsstörning. Tävla om entrébiljetter till badhuset Navet.

Nörda ner dig i krisberedskap
Torsdag 31 maj, klockan 13.00–16.30
Umeå folkets hus, Peterson-Berger-salen
Föreläsningsserie. Fullspäckad eftermiddag med föreläsningar om allt från zombieapokalypsen till landets livsmedelsberedskap på Folkets Hus. Begränsat med platser. Vi bjuder på fika!
Boka biljett via Billetto.se

Informationskampanj
Lördag 2 juni, klockan 10.30–15.00
Umeå, Avion
Passa på och ställ alla dina frågor om krisberedskap till kommunens säkerhetssamordnare! Vad bör du ha hemma för att klara dig i en vecka?

Civilförsvarsföreningen informerar
Lördag 2 juni, klockan 11.00-14.00
Hörnefors, Coop
Ställ dina frågor till civilförsvarsföreningen och få information om hemberedskap utanför Coop i Hörnefors.

Kris och katastrof
Improvisationsteater med Skuggteatern
Lördag 2 juni, klockan 18.30
Ålidhem, Klossen
Skuggteatern improviserar på ämnet kris. Improvisationsteater skapas tillsammans med deltagarna. Ett samarrangemang mellan Umeå kommun, Skuggteatern, Studiefrämjandet och Ålidhem Äger.

Kl. 18.30: Introduktion på temat! Vad bör du preppa och för hur länge? Säkerhetssamordnare på Brandförsvar och säkerhet, Umeå kommun
Kl.18.45: Improvisationsteater
Kl. 19.30: Avslutning. Du kan anmäla dig till studiecirkel i särskilda ämnen relaterade till ”prepping” och hemberedskap. Begränsat antal platser. Fritt inträde.
Biljetter via Billetto.se

Informationskampanj
Söndag 3 juni, klockan 11.00–14.00
Umeå, Coop Ersboda
Frivilliga Resursgruppen, Lottakåren, Civilförsvarsförbundet och Bilkåren informerar om sina roller och aktiviteter före och under en samhällsstörning.