Drop-in aktivitet “Den stora bondgårdsdagen”

Drop-in aktivitet “Den stora bondgårdsdagen”

“Den stora bondgårdsdagen” är ett koncept där vi erbjuder skollovslediga barn- och ungdomar mellan 6-15 år möjligheten att under en heldag 09.00-15.00 delta vid kostnadsfria drop in-aktiviteter hos oss på Röbäcks 4H-gård.

Det är i princip som ett dagläger/djurfritids, fast att ni själva får välja om ert barn deltar hela eller delar av dagen. Vi kombinerar roliga djuraktiviteter med fri lek/samarbetsövningar m.m. Två av våra duktiga ledare finns på plats och tar hand om barnen.

OBS! Pga. pågående pandemi ber vi er att gärna lämna barnen med våra ledare under aktiviteten, och att ni som föräldrar i den mån det är möjligt åker hem. Detta för att inte riskera att det blir trängsel, vi är måna om att följa restriktionerna för covid-19. Stanna även hemma om ni eller någon i er familj är förkylda/påvisar sjukdomssymptom.

DATUM/TID
2021-12-28 KL. 09.00-15.00

LEDARE
Alva Sjöström, alva@robacks4H.se
Alma Nordström

KOSTNAD
Gratis!

ANMÄLAN
Krävs ej, drop-in gäller! Fritt fram att delta deltar av eller hela dagen. Vi vill dock att alla föräldrar fyller i formuläret om du tänkt lämna ditt barn på gården under tiden aktiviteten pågår (vilket är helt OK och uppmuntras pga. pandemin). Formuläret finns här: https://bit.ly/3GlXlct

LUNCH/MELLANMÅL
Om ditt barn ska delta vid aktiviteten flera timmar eller hela dagen, måste du skicka med mellanmål och lunch. Kylskåp/micro finns tillgängligt i klubbhusets kök. Eventuella allvarliga allergier måste meddelas till alva@robacks4H.se före aktiviteten.

AKTIVITETER
Djurskötsel av följande olika djurslag: Får, katter, kaniner, hästar, getter. Sedvanliga bondgårdssysslor som är vanligt förekommande på en bondgård, exempelvis att utfodra djuren och mocka deras boxar/burar. Deltagarna kommer få blanda olika former av djurrelaterade aktiviteter med samarbetsövningar, lekar, pyssel (i klubbhuset, bra aktivitet för att få upp värmen mellan alla utomhusaktiviteter) m.m.

ÖVRIGT – VÄDERINFO
Vid snöstorm eller vid kallare än -15 kommer vi dessvärre behöva ställa in aktiviteten (även med kort varsel), eftersom vi till stora delar håller till utomhus. Skulle detta ske så går vi ut med information på vår Facebook-sida såväl som på vår hemsida.

ADRESS: Svidjevägen 37, 904 40 Umeå (Röbäcks 4H-gård)

FRÅGOR
alva@robacks4H.se