Earth Hour 24 mars 2018 på Rådhustorget

Lördag 24 mars, klockan 20.30–21.30 deltar Umeå kommun i världens största miljömanifestation Earth Hour. Då släcks ljuset på många platser i landet under en timmes tid för att uppmärksamma klimatfrågan.

Rådhustorget 24 mars kl.11-15
Umeå kommun kommer också att finnas på Rådhustorget lördag 24 mars, klockan 11–15, för att informera om Earth Hour. Kom förbi och avge ett miljölöfte så får du ett Earth Hour-kit att använda under kvällen. Passa även på att diskutera miljöfrågor med kommunens energi- och klimatrådgivare, miljöexperter och konsumentrådgivningen i Umeå kommun.

Avge ditt miljölöfte och vinn klimatsmarta priser
Umeå kommun har tagit fram en miljölöfteskarta där du kan visa vad du lovar för att skapa en bättre miljö. Det kan vara allt från att resa mer hållbart, spara energi hemma, placera dina pengar i gröna sparalternativ eller äta mer klimatsmart. Avge ditt löfte och placera det på kartan antingen där du bor, arbetar eller på en annan plats där du lovar att göra en insats för miljön. Alla som avger ett miljölöfte har möjlighet att vinna fina, klimatsmarta priser.

Stadshuset släcks ner
Som en symbolhandling kommer stadshuset att släckas ner under Earth Hour-timmen. Du kan själv vara med och uppmärksamma Earth Hour. Genom en enkel handling, att släcka ljuset en timme, skickar du en viktig signal till politiker och beslutsfattare att ta klimatet och miljön på allvar.