En blågul cabaret – fira Ukraina och Nationaldagen!

En blågul cabaret – fira Ukraina och Nationaldagen!

Kom och fira Nationaldagen i solidaritetens och fredens tecken! 300 år av ukrainsk poesi på svenska och ukrainska samt ösig musik från Mazepa till ABBA!

EN BLÅGUL CABARET är en vindlande äventyrsresa i ord och ton! Beledsagade av svensk-ukrainska cabaretbandet Karma Look, här representerade av poeten och översättaren Eugene Wolynsky, pianovirtuosen Gottlieb Skvortskoff och skådespelerskan och sångerskan Kateryna Kisten (känd för en större publik genom teveserien ”Folkets tjänare” där även Ukrainas president Volodomyr Zelensky medverkade).

Kom och ta del av 300 år av ukrainsk poesi på svenska och ukrainska! Från kosackhövdingen och barockpoeten Ivan Mazepa och nationalskalden Hryhory Skovoroda till dagens poetiska storheter som Serhij Zjadan, Kateryna Kalytko och Iryna Tsilyk!

Kvällen rymmer även ett glimrande pärlband av svenska och internationella sånger i roliga, svängiga och gripande ukrainska tolkningar! ABBA, Cornelis Vreeswijk, Dan Andersson, Tom Waits, Edith Piaf, Motörhead och andra klassiker – som du knappast hört dem förut!

Varmt välkomna till Studion, Umeå Folkets hus!
Fika säljs i pausen och då finns möjlighet att mingla med artisterna.